Voor, tijdens en na de tatoo

De kans is groot dat je NIET binnen 10 minuten na aankomst al op de behandelstoel zit, wij gaan nl eerst ervoor zorgen dat het ontwerp goed is en dus moeten we grootte bepalen , de afdruk maken, dingen aanpassen, tekenen ,knippen plakken etc etc .  Wij vragen dan ook voor begrip en geduld, het duurt zolang als dat wij er de tijd voor nodig hebben, gelukkig zijn wij alle 2 snelle tatoeëerders dus meestal komt het allemaal wel goed!

Als je een heel project bij ons geboekt hebt, is het fijn als je dagelijks de hele zone insmeert met een bodylotion zodat je huid soepeler is waardoor het hele project wat smoother verloopt. Vermijd  zon(nenbank) voor, tijdens en na het project. Als een huid te bruin is door de zon, zullen we de afspraak moeten verzetten. 

Drank : alcohol nuttigen voordat je getatoeëerd word is een no-go dat weet bijna iedereen, maar probeer 48 uur van te voren geen alcohol te drinken en het liefst vanaf 24 uur van te voren geen koffie want beiden hebben invloed op jouw bloed en/of huid. Vooral in realisme is het van belang dat je ervoor zorgt dat je huid(en lichaam) in optimale conditie is .

Zorg dat je een  goede nachtrust hebt gehad en een gevulde maag hebt voordat je getatoeëerd gaat worden, hoeft geen hele Chinese rijsttafel te zijn maar op zijn minst een lichte maaltijd want anders maak je het jezelf alleen maar lastiger. Neem ook gerust wat snacks ,fruit  of een frisdrank met suiker mee voor tussendoor, wij bieden nl alleen koffie ,thee en water aan. 

Met tatoeëren  ontstaat een schaafwond op jouw huid, deze dient dan ook zodanig verzorgt te worden achteraf. Wanneer je de shop verlaat heb je wellicht een zalf op jouw verse tattoo gekregen en die zal bedekt zijn met folie. Dit folie dient minstens 2 uur te blijven zitten, maar als je een goede nachtrust wilt genieten is het misschien beter om de folie erop te laten. Op die manier heb je tijdens het draaien in bed geen last van jouw nieuwe tattoo. In dat geval kan de folie 's ochtends verwijderd worden.Na het verwijderen van de folie moet de tattoo gewassen of in elk geval afgespoeld worden met (koud )water . Hieronder volgt de nazorginstructie die te vinden is op de site van de GGD:

Tijdens het tatoeëren gaat de huid kapot, waardoor er een wond ontstaat. Als je de tatoeage goed verzorgt, duurt het ongeveer zes weken tot deze wond genezen is. Als de tatoeage is afgedekt met een steriel kompres of huishoudfolie, mag je dit na 3 tot 5 uur verwijderen. . Je mag met een tatoeage wel douchen. Behandel de onbedekte tatoeagewond als volgt: • was de tatoeage twee keer per dag met een milde ongeparfumeerde zeep; • dep de tatoeage na het wassen met een schone handdoek droog; • smeer de wond in met een zalf die je van de tatoeëerder hebt gekregen of die hij of zij je aanraadt. Zorg dat je tijdens het genezingsproces: • de tatoeagewond zo min mogelijk aanraakt (was eerst je handen voordat je de wond verzorgt); • niet krabt aan de tatoeagewond; • de tatoeagewond niet bedekt met strakke of vervuilde kleding; • de tatoeagewond niet afdekt met pleisters of verband; • (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden vermijdt; • de tatoeagewond niet blootstelt aan zonlicht of de zonnebank. De getatoeëerde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je tatoeage daarom altijd in met zonnebrand. Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.

Na een aantal dagen gaat een verse tattoo vervellen, no panic! Komt allemaal goed. Ga gedurende 4 weken niet in  sauna ,zonnehemel ,(zwem)bad , maar ook  vòòr het tatoeëren dien je zon(nehemel) te vermijden want hierdoor kan de huid gevoeliger zijn tijdens een sessie en bovendien te veel roodheid veroorzaken waardoor wij ons werk niet kunnen voortzetten.

Als je veel zweet tijdens jouw sportactiviteiten, kun je deze misschien een paar dagen stopzetten of op een lager level voortzetten. Zweet is nl niet heel handig voor een verse tattoo. 

Wij werken volgens de hygiene richtlijnen van de GGD : https://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/vind-hier-je-studio